Ματινα Διακακη - Ψυχολογος Ψυχοθεραπευτρια MSc Ειδικη Εκπαιδευτικος

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Διακάκη Ματίνα και είμαι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και Ειδική Εκπαιδευτικός. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με «Άριστα» (Άδεια Ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας) και το 2007, έγινα κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Ψυχική Υγεία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Νοσηλευτικής, ΦΕΚ 43/2003).

Εκπαίδευση

Έχω εκπαιδευτεί στο Συστημικό - Υπαρξιακό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας στο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό Κέντρο «Αντίστιξη» με δασκάλους τον Δημήτρη Καραγιάννη και την Ελένη Καραγιάννη. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής μου συμμετείχα για πέντε χρόνια σε ψυχοθεραπευτική ομάδα αυτογνωσίας. Ακόμη συμμετείχα για τέσσερα χρόνια στην ομάδα εκπαίδευσης στην Συστημική θεώρηση και δύο χρόνια σε ομάδα εποπτείας και τρία χρόνια στην εκπαιδευτική – θεραπευτική ομάδα Δημιουργίας και Θεραπευτικής Ανάλυσης Γενεογράμματος. Επιπλέον, είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας – ΕΛΕΣΥΘ. Ταυτόχρονα, έχω εκπαιδευτεί για ένα χρόνο στις Βασικές Αρχές Παιγνιοθεραπείας στο «Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας και Έκφρασης». Παράλληλα, έχω εκπαιδευτεί για ένα χρόνο στην Αποκατάσταση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), με εστίαση στον τρόπο κατάρτισης εξατομικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, την εκμάθηση και χρήση μεθόδων αποκατάστασης των δυσκολιών στους τομείς προφορικής και γραπτής έκφρασης, ανάγνωσης, γραφής και μαθηματικών και στην εκμάθηση και χρήση μνημονικών τεχνικών και τεχνικών μελέτης. Κατόπιν, συνέχισα την εκπαίδευσή μου επί τρία συναπτά έτη στην Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνδυασμό με εποπτεία περιπτώσεων πλήθους μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες, με βάση την Μεθοδολογία Α. Μαυροειδή.

Πρακτική Άσκηση

Κατά την πρακτική μου άσκηση έχω εργαστεί για ένα χρόνο στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής – Τμήμα Παιδιών και Εφήβων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) όπου εκπαιδεύτηκα στην χορήγηση της Δοκιμασίας Αξιολόγησης Νοημοσύνης (WISC) και συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου εμπεριεχομένου του τμήματος Εφημερίας και λήψης παραπεμπτικών, της συμβουλευτικής γονέων και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, του διαγνωστικού έργου και της Ψυχολογικής Αξιολόγησης. Ακόμη, έχω εργαστεί με εποπτεία για ένα χρόνο στην Στρατιωτική Ψυχιατρική Κλινική (414 ΣΝΕΝ), όπου συντόνισα θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων και εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση και Αξιολόγηση της Ψυχομετρικών και Προβολικών Δοκιμασιών. Επίσης έχω εργαστεί εθελοντικά στην Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Σπάρτης (Ψυχαργώς) όπου συμμετείχα σε συνεδρίες συντονισμού και σχεδιασμού των δραστηριοτήτων του προσωπικού του ξενώνα και στον σχεδιασμό δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για αγωγή Κοινότητας και καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων και στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ρεθύμνης όπου ασχολήθηκα με την θεραπεία μέσω Τέχνης στα παιδιά.

Γραφείο

Σήμερα εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο που διατηρώ από κοινού με την συνάδελφο και συνεργάτη Αγγελική Σουμάνη

Σεμινάρια

Από την έναρξη των σπουδών μου έως και σήμερα έχω παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων και έχω συμμετάσχει σε συνέδρια, δημοσιεύσεις και έρευνες.